ISKRA PLUS

“Iskra Plus” je projekt pružanja podrške roditeljima koji su u postupku razvoda braka ili su nedavno razvedeni, a imaju malodobnu djecu. Roditelji se uključuju u niz edukativnih radionica s temama koje smo kroz dugogodišnju suradnju s roditeljima prepoznali kao najvažnije u ovom teškom razdoblju.

Aktivnosti:

  • Edukativne radionice za roditelje: interaktivne radionice koje se odvijaju jednom tjedno u prostoru udruge Mentor u trajanju od 2 sata. U radionicama sudjeluju male grupe – do 10 sudionika – a obrađuju se sljedeće teme:

1. Kako razvod braka utječe na moje dijete i na naš odnos?

2. Kako biti i dalje roditelj – potrebe roditelja i potrebe djeteta

3. I dalje komuniciramo

4. Sukob – odvajanje partnerskih nesuglasica od roditeljskih, rješavanje roditeljskih konflikata bez uključivanja djece

5. Kako se nositi s gubitkom?

  • Radionice grupne podrške (“booster”): po završetku edukativnog dijela, roditelji se uključuju u još 3 radionice grupne podrške koje služe dodatnom pojašnjavanju pojedinih sadržaja, razgovoru o konkretnim situacijama u kojima se roditelji nalaze, pružanju podrške u procesu razvoda od strane voditeljica i grupe.
 
Drugi ciklus radionica u 2024. godini započet će u ponedjeljak, 22. travnja u 18:00h, dok je početak trećeg ciklusa planiran u rujnu. 

Putem prijavnice prijavljujete se za prvi dostupni ciklus radionica, a o točnom početku radionica ćemo vas obavijestiti na vrijeme. Prijavite se klikom na gumb:

U 2024. godini projekt se provodi sedmi put, uz financijsku podršku Ministarstva zdravstva.

0 Comments