SNAGA JE U MENI

“Snaga je u meni” trogodišnji je program prevencije socijalne isključenosti djece kroz radionice jačanja socijalnih i emocionalnih vještina (7. i 8. razredi osnovne škole), podršku roditeljima i edukaciju stručnjaka koji rade s djecom i mladima. 

Program uključuje edukativne radionice za djecu koje imaju za cilj prevenciju rizičnih ponašanja kroz razvoj životnih vještina mladih – prepoznavanje vlastitih potreba, izgradnja odnosa s drugima, vještine odlučivanja, komunikacijske vještine, nošenje sa stresnim situacijama. Djeca interaktivnim metodama, kroz vježbe, igranje uloga, diskusiju, usvajaju nova znanja i dobivaju podršku u njihovoj primjeni u svakodnevnom životu.

Aktivnosti za djecu:

Aktualni ciklus za djecu uključuje 8 radionica koje će se održavati online preko Zoom aplikacije, a prva radionica počinje 8. travnja 2024. godine u 19:00 sati. Radionice se održavaju jednom tjedno, u večernjim terminima, kako bi djeca koja pohađaju školu u različitim smjenama mogla sudjelovati. 

Radionice se odvijaju u malim grupama, do 10 djece, a svaka grupa polazi ukupno 5 edukativnih radionica i 3 radionice grupne podrške. Teme edukativnih radionica su: 

  • Upoznajem sebe;
  • osvještavam potrebe drugih;
  • upravljam samim sobom;
  • donosim odluke; i
  • upravljam odnosima.
Klikom na gumb u nastavku prijavite svoje dijete na aktualni ciklus online radionica:

Uz radionice za djecu, u sklopu programa nudimo:

Individualno savjetovanje

Pomoć u učenju: održavaju volonteri, koristeći inovativne metode podučavanja.

Aktivnosti za roditelje:

Ciklus od 8 radionica za roditelje, planiran u travnju 2024. Ciklus uključuje pet edukativnih radionica s temama Uloga obitelji i odgovornost roditelja; Granice u odgoju; Komunikacija u obitelji; Rješavanje sukoba; Integritet, samosvijest, samopouzdanje djeteta i roditeljski stilovi odgoja, te tri radionice grupne podrške.

Klikom na gumb u nastavku prijavite se na radionice:

Aktivnosti za stručnjake: 

MOVE edukacija (Savjetodavni rad s mladima rizičnih ponašanja)

Program se provodi u partnerstvu s  Hrvatskim zavodom za socijalni rad, Područni ured Split i s OŠ Dinka Šimunovića Hrvace, te u suradnji s drugim osnovnim školama s područja Splita i okolice.

Program se provodi već sedmu godinu, a u 2023. godini započela je provedba drugog trogodišnjeg programa financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Sve su aktivnosti za sve sudionike besplatne!

 

Za sve informacije o uključivanju u projektne aktivnosti i volontiranju na projektu slobodno nam se obratite putem telefona (021/786-245) ili e-maila (mentor.split@gmail.com)!

 

Financijska podrška:

 

0 Comments