EVO – Edukacija voditelja mladih

Projekt „EVO – Edukacija voditelja mladih“ usmjeren je na senzibiliziranje mladih o vrijednostima volonterstva te na njihovo uključivanje u volonterske akcije u lokalnoj zajednici i školi kroz stjecanje i prenošenje znanja o temi rizičnih ponašanja i njihove prevencije, posebice zlouporabe sredstava ovisnosti i njenog suzbijanja.

U projektu sudjeluju učenici srednje Graditeljsko-geodetske tehničke škole, a projektne aktivnosti odnose se na:

(1) Ciklus motivacijskih radionica u Graditeljsko-geodetskoj tehničkoj školi (GGTŠ) s ciljem upoznavanja učenika s projektnim aktivnostima i informiranje o načinu uključivanja.

(2) Ciklus od osam edukativnih radionica za učenike zainteresirane za vršnjačku edukaciju kroz koje će steći znanja o rizičnim ponašanjima i njihovoj prevenciji, poboljšati svoje vještine komunikacije i timskog rada te steći vještine potrebne za vršnjačku edukaciju i vođenje mladih. Teme radionica su: Rizična ponašanja, Legalne psihoaktivne tvari, Ilegalne psihoaktivne tvari, Bihevioralne ovisnosti, Kako izgraditi svoj stav i oduprijeti se nagovaranju / vještine odlučivanja, Komunikacijske vještine i timski rad.

(3) Radionice vršnjačke edukacije – po završetku edukacije, učenici će pristupiti organizaciji i provođenju radionica vršnjačke edukacije za učenike prvih i drugih razreda svoje škole. Kroz vršnjačku edukaciju steći će prvo iskustvo samostalnog vođenja, dobiti kroz praksu uvid u vlastite kompetencije te razviti samopouzdanje za daljnji angažman u osmišljavanju i vođenju aktivnosti za mlade.

(4) Volonterske aktivnosti – učenici će osmisliti i organizirati niz volonterskih aktivnosti koje će imati za cilj povećanje vidljivosti projektnih aktivnosti, osvještavanje zajednice o temi rizičnih ponašanja te poticanje mladih na volontersko djelovanje.

Volonterske aktivnosti otvorene su za sve zainteresirane! Slobodno nam se obrati na broj telefona 021/786-245, putem e-maila mentor.split@gmail.com ili poruke Facebook grupi te doznaj kako se i ti možeš uključiti u projekt!

Projekt se provodi uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.