MOVE – savjetodavni rad s mladima rizičinih ponašanja

„MOVE – savjetodavni rad s mladima rizičnih ponašanja“ je projekt edukacije i pružanja podrške stručnjacima u odgojno obrazovnim ustanovama s općim ciljem smanjenja pojavnosti eksperimentiranja i konzumiranja legalnih i ilegalnih sredstava ovisnosti te razvoja bihevioralnih ovisnosti od strane mladih na području Splitsko-dalmatinske županije.

U sklopu projekta djelatnici stručnih službi osnovnih i srednjih škola proći će „MOVE“ edukaciju koja se temelji na klijent-orijentiranom pristupu (Rogers i drugi) i na socijalno-psihološkim teorijama o promjeni stavova i ponašanja prilagođenima u kratke savjetodavne razgovore, a namijenjena je stručnjacima koji se u svom radu susreću s mladima rizičnog ponašanja.  Pojam „kratki savjetodavni razgovor“ u pravilu podrazumijeva razgovor u trajanju od 10 do maksimalno 60 minuta.  Studije o “MOVE”-u pokazale su da kratki savjetodavni razgovori mogu dati rezultate koji se po učinkovitosti mogu usporediti s rezultatima dugoročnih savjetovanja.

„MOVE“ je, na inicijativu radne skupine predstavnika Ureda za suzbijanje zlouporabe opojnih droga, Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, preuzet od njemačke nevladine organizacije „Ginko e.v.“ čiji su stručnjaci educirali i licencirali 12 trenera za područje Hrvatske.

Edukacija se provodi tijekom tri dana u 12 modula, za grupu od maksimalno 16 korisnika. Metodom radionice edukaciju vodi licencirani trenerski par, stručne suradnice udruge Mentor – Silvana Nikolić, dipl. sociologinja i mr.sc. Igna Brajević Gizdić, dr. med. spec. psihijatrica.

Podršku u primjeni stečenih znanja i vještina u svakodnevnom radu s mladima, korisnici će primiti putem organiziranih booster grupnih podrški koje će se periodično održavati u prostoru udruge Mentor.

Projekt se provodi uz financijsku podršku Grada Splita, a edukacija će se održati od 19.10.- 21.10. 2018. u Supetru na otoku Braču. Sudjelovanje je besplatno za sve sudionike.

Online prijave za sudjelovanje bit će otvorene od 15.9. na web stranici: www.mentor-split.hr. Za više informacija o projektnim aktivnostima slobodno nam se obratite putem telefona (021/786-245) ili e-maila (mentor.split@gmail.com)!