Obiteljske karike

Kako se nositi s burnim emocijama djece? Kako usmjeravati dijete, postaviti granice i reći mu ne? Kako razgovarati s djetetom o razvodu ili gubitku bliskih osoba? Kako riješiti naizgled nerješive situacije u obiteljskim odnosima?

Nema čarobne formule za savršeno roditeljstvo, ali postoji put prema uspješnoj komunikaciji i boljim obiteljskim odnosima. Predstavljamo Vam Obiteljske karike – radionice na kojima nećete dobiti recept kako biti savršen roditelj ili kako odgojiti dobro dijete. No dobit ćete more korisnih savjeta i naučiti tehnike uz koje ćete lakše i bezbolnije prebroditi izazove s kojima se svakodnevno ili u određenim situacijama suočavate. 

Radionice se održavaju dva puta mjesečno u prostoru udruge Mentor, ponedjeljkom u 18:00h, a počinjemo 25. rujna. Jedna radionica traje 90min. Radionice se naplaćuju kako bismo Vam i dalje mogli pružiti vrijedne savjete čak i kada nemamo projekte koji bi omogućili besplatno sudjelovanje. Cijena je povoljna – samo 15,00€ po osobi za jednu radionicu, a ako dolazite s partnerom – 25,00€ za oboje.

Ne čekajte! Osigurajte svoje mjesto na sljedećoj radionici!

O radionicama:

Kliknite na temu za detaljniji opis radionice i vrijeme održavanja

Prošle radionice (ukoliko ste zainteresirani za neku od već održanih radionica, slobodno nas kontaktirajte pa ovisno o interesu neke teme možemo ponoviti)

O voditeljicama:

Zrinka Perić

Socijalna radnica sam i sociologinja. Trenutno sam u edukaciji iz geštalt psihoterapije. Zaposlena sam u Centru za posebno skrbništvo, ustanovi koja se bavi zastupanjem djece i odraslih osoba u sudskim postupcima. Rad s obitelji me ispunjava, specifičnije, rad s djecom i roditeljima u smjeru zaštite najboljeg interesa djece. S tim u vezi, profesionalno sam se usmjeravala radeći prethodno u različitim ustanovama socijalne skrbi gdje sam provodila savjetovanja mladih i roditelja. Kao članica različitih udruženja (Odbor za obitelj, djecu mlade, Tim za sprječavanje nasilja u obitelji, Stručno vijeće) i kao aktivna sudionica Konferencija, Okruglih stolova, radila sam na osvještavanju važnih tema u društvu u cilju prevencije rizičnih i razvoja zaštitnih obiteljskih faktora. Trenutno obnašam ulogu tajnice Hrvatske udruge socijalnih radnika Splitsko dalmatinske županije. Opušta me pjevanje, kontakt s prirodom; šumom, rijekom, morem i planinom, bilo pješice ili biciklom. Volim koncerte, putovanja, večere uz društvo. "Postoje samo dva trajna nasljeđa koja možemo dati svojoj djeci. Jedno od njih su korijeni, a drugo krila." – Goethe

Marijana Petrić Maršić

Po struci sam diplomirana psihologinja s dugogodišnjim iskustvom rada u sustavu odgoja i obrazovanja. Nakon različitih edukacija (realitetna terapija, savjetodavne vještine, rad s asocijativnim kartama, medijacija...) započela sam s edukacijom iz kognitivno behaviralne terapije koju privodim kraju. Moj primarni profesionalni interes je radionički rad te savjetodavni/psihoterapijski rad s mladima i odraslima.

Silvana Nikolić

Po struci sam sociologinja i gestalt psihoterapeutkinja. Posljednjih petnaest godina zaposlena sam u Gradskom društvu Crvenog križa Split na radnom mjestu voditeljice Savjetovališta i rada s mladima. Moje prvo radno iskustvo usmjerilo me u područje psihosocijalne podrške različitim skupinama ljudi, kako odraslih, tako i mladih kojima sam posebno sklona. Osobno sam radoznala i volim promjene, što me u mom poslu poticalo na stalno učenje i stručno usavršavanje kako bih bolje razumjela i sebe i druge i pružila im odgovarajuću podršku. Kao stručna suradnica vodila sam i vodim mjere obiteljsko-pravne zaštite, grupe liječenih ovisnika o alkoholu i kocki, grupe mladih s poremećajem u ponašanju, edukacije mladih, njihovih roditelja i stručnjaka u pomažućim profesijama, individualna savjetovanja i psihoterapije. Volim svoj posao, omogućuje mi kontakt i upoznavanje s različitim ljudima s kojima još uvijek otkrivam tko sam i do kuda sam ja. Privatno sam mama odrasle kćeri, radujem se druženjima s prijateljima, volim hodanje po ravnom i penjanje u brda, volim more i sve iz mora, volim knjige, predstave i posebno filmove, uživam ih gledati na velikom platnu.

Marija Mojaš Andrijašević

Pedagoginja sam i gestalt psihoterapeut. Članica sam DGIPH i Hrvatske komore psihoterapeuta. Od malena me oblikovalo more kojim sam okružena i zidine grada u kojem sam rođena. More me naučilo mijenama i promjenama, a zidine vrijednostima koje živim. Volim kontakt, rast i promjenu. Radim individualnu psihoterapiju, savjetovanje i vodim grupe podrške. Sretno sam udana, majka sam odrasle kćeri. Volim se družiti, čitati knjige, plesti i smišljati nove recepte.

Danijela Perić Krstulović

Po zanimanju sam profesor socijalni pedagog i geštalt psihoterapeut. Radila sam u dječjem vrtiću, osnovnoj školi, Domu za odgoj djece i mladeži, a od 2011. godine zaposlena sam u Centru za socijalnu skrb Split na Odjelu za djecu, mlade i obitelj. Svakodnevnom provodim soci pedagoško savjetovanje s adolescentima i njihovim obiteljima, surađujem s raznim organizacijama civilnog društva, osnovnim i srednjim školama, policijom i pravosudnim sustavom. Provodim individualnu psihoterapiju i savjetovanje. Članica sam Hrvatske komore socijalnih pedagoga, Povjerenstva za prevenciju kriminaliteta Grada Split, Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb Split i Upravnog vijeća vrtića Grada Splita. Sretno sam udana, imam predivne dvije djevojčice koje me svakodnevno potiču da čujem. Volim provoditi vrijeme u prirodi, u planinarenju, slušanju dobre glazbe, izlascima s dragim ljudima, putovanjima, gledanju dobrog filma i predstave. „Najgora rupa koje se mogu sjetiti jest kada osoba nema uši...Imamo čudnovat polaritet u ovom svijetu: slušanje naspram ratovanja...Ali kako otvaramo oči i uši svijeta? Smatram svoj rad malim doprinosom tom problemu, koji možda sadržava šansu opstanka čovječanstva.“ Frederick Perls


0 Comments