Zima u Mentoru

Pogledajte što smo sve spremili za nadolazeće hladne dane: 

*Snaga je u meni* – ciklusi edukativnih radionica i radionica grupne podrške za djecu (11-15 godina). Sljedeći ciklus počinje 4.12. u 19:00h u prostoru udruge.

(Teme radionica: Prepoznavanje svojih potreba i izgradnja odnosa s drugima; Moji izbori – vještine odlučivanja; Komunikacijske vještine; Strategije suočavanja sa stresom; Samosvijest, samopouzdanje i samopoštovanje)

 

*EVO – Edukacija voditelja mladih* – edukativne radionice i volonterske aktivnosti za mlade. Ove godine provodimo dva ciklusa radionica za učenike čak četiri splitske srednje škole – Graditeljsko – geodetska tehnička škola, Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju, Prirodoslovna tehnička škola i 2. gimnazija. U prosincu počinjemo s motivacijskim radionicama i formiranjem grupa. Ako ne ideš u neku od ovih škola, a želiš nam se pridružiti, dobrodošao/la si!

(Teme radionica: Moje potrebe i želje; Moji izbori – vještine donošenja odluka; Komunikacijske vještine; Samopouzdanje, samopoštovanje i samosvijest;Uspješno prenošenje znanja – vršnjačka edukacija; Uvod u aktivno sudjelovanje; Oblici i načini uključivanja i organiziranja mladih; Prilike i nedostaci za mlade u mom gradu; Što ja mogu učiniti – akcijski plan; Uvod: Rizična ponašanja; Legalne psihoaktivne tvari; Ilegalne psihoaktivne tvari; Bihevioralne ovisnosti; Prevencija ovisnosti)

 

*Iskra* – predavanja i radionice za roditelje s ciljem usklađivanja obiteljskih i profesionalnih obveza. Zvuči zanimljivo? Javite nam se kako biste se priključili grupi!

(Teme radionica: Upravljanje vremenom; Verbalna i neverbalna komunikacija; Komunikacijske vještine; Profesionalni stres i roditeljstvo; Tehnike upravljanja stresom; Osobne granice i odgovornost)

 

*MOVE – savjetodavni rad s mladima rizičnih ponašanja* – u zimu ulazimo primjenjujući znanja i vještine stečene na edukaciji za stručnjake održanoj u listopadu. To znači da i u udruzi Mentor vodimo savjetodavne razgovore s mladima. Javi nam se!

Za sve dodatne informacije i prijavu za sudjelovanje u aktivnostima javite nam se na 021/786-245 ili putem maila na mentor.split@gmail.com.