Počeo ciklus radionica za odrasle

Radionice dramskog odgoja – Koračić

U subotu, 01.03.2014., održana je prva u nizu radionica za odrasle u sklopu ciklusa radionica dramskog odgoja Koračić. Tema s kojom smo započeli i kojoj ćemo posvetiti cijeli mjesec je komunikacija, odnosno razvoj komunikacijskih i socijalnih vještina.

[collapse id=”collapse_47″]
[citem title=”Pročitaj” id=”citem_60″ parent=”collapse_47″]

Radionice dramskog odgoja Koračić koncipirane su kao intenzivan edukacijski trening upoznavanja s raznolikim dramskim igrama i vježbama, a dio su šireg programa koji obuhvaća razne tematske cjeline (Koračiće), kao npr: Govor (govorne vježbe, kultura govorenja i slušanja), Žive slike, Pokret i ritam, Kad bajke prohodaju, Vježbe relaksacije i koncentracije.

Dramski odgoj obuhvaća niz vježbi i tehnika kojima se uči ne samo dramskom izričaju i javnom nastupu, već se razvijaju i socijalne vještine, empatija, demokratske vrijednosti, uči se kultura slušanja i govorenja, aktivnog slušanja, razvijaju se suradničke sposobnosti i vještine, uči se pravilno disanje i lijepo izražavanje, te razvija samopoštovanje i samopouzdanje i zdrava (samo)kritičnost i socijalna angažiranost, što su sve temelji za prevenciju nasilja i ostalih rizičnih oblika ponašanja djece i mladih.

Radionice će se odvijati četvrtkom od 20:00 – 21:30 sati u prostorijama udruge Mentor (Kroz Smrdečac 7, Split). Izvoditeljica radionica je Jasmina Žiljak Ilinčić, dipl.učiteljica, dramski pedagog i voditeljica ureda udruge Mentor.


[/citem]
[/collapse]