Počeo ciklus radionica za mlade

EVO-edukacija voditelja mladih

U srijedu, 05.02.2014., održana je prva u nizu od osam radionica za mlade s temom „Rizična ponašanja“. Ciklus radionica organizira se u sklopu Mentorovog projekta „EVO-edukacija voditelja mladih“, financiranog od Ministarstva socijalne politike i mladih, dok je suradnik u provedbi IV. gimnazija Marko Marulić iz Splita.

 

[collapse id=”collapse_35″]
[citem title=”Pročitaj” id=”citem_92″ parent=”collapse_35″]

„EVO – Edukacija voditelja mladih“ je projekt uključivanja mladih u program vršnjačke edukacije osiguravajući im za to potrebna znanja i vještine. Obzirom na očekivanja, zahtjeve i potrebe različitih dobnih skupina mladih, razradili smo specifičan pristup neformalnog obrazovanja u vidu preventivnih i zdravstveno edukativnih programa koji će mlade poticati na odgovornost za vlastito zdravlje i zdravlje njihovih vršnjaka. Projektom će se senzibilizirati, informirati i educirati mlade o zloupotrebi psihoaktivnih sredstava ovisnosti, te o posljedicama po pojedinca i društvo. Također, mladi će kroz aktivnosti razviti socijalne vještine i steći potrebna znanja kako bi se uspješnije odupirali negativnim grupnim i društvenim pritiscima i razvijali svoje potencijale, te usvojena znanja i vještine prenijeli u svojim grupama.

Teme radionica su:
Rizična ponašanja
Legalne psihoaktivne tvari Alkohol
Legalne psihoaktivne tvari Cigarete
Ilegalne psihoaktivne tvari
Bihevioralne ovisnosti
Komunikacijske vještine i timski rad
Trening obuke trenera
Akcijski plan

Izvoditeljice radionica za učenike su predsjednica udruge Marija Mojaš Andrijašević, dipl. pedagog, vanjske suradnice udruge mr. sc. Igna Brajević-Gizdić, spec. psihijatrije, Ivana Vuković, prof. socijalni pedagog, Silvana Nikolić Perasović, dipl. sociolog i Jasmina Žiljak Ilinčić, dipl. učiteljica i voditeljica ureda udruge Mentor.


[/citem]
[/collapse]