Obilježen Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama

U četvrtak, 26.06.2014., Mentor je obilježio Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama. Dan smo obilježili projekcijom filma na temu ovisnosti kojim smo obuhvatili učenice 2. razreda IV. gimnazije Marko Marulić iz Splita, sudionice projekta „EVO-edukacija voditelja mladih“, financiranog od strane Ministarstva socijalne politike i mladih. Voditeljice su bile Anja Babić, mag. sociologije i Ivana Plavac, univ.bacc.sociologije.

Autobiografski film „Drugstore Cowboy“ iz 1989. godine, prikazuje dva mlada ljubavna para, ovisnike o drogama, koji se za potrebe ovisnosti upuštaju u niz pljački. Prikazujući film, ukazali smo sudionicama na profil ovisnika, negativne posljedice upotrebe droga, posljedice rizičnog životnog stila i razloge zbog kojih je ovisnički način života društveno neprihvaćen.

Na kraju susreta, sudionicama smo dodijelili potvrde o završenom programu vršnjačke edukacije, te smo ih nagradili prigodnim majicama, magnetima i bedževima nastalim u sklopu navedenog projekta, a čije su poruke ukazivale na cilj projekta i borbu protiv ovisnosti.