Novosti

Mentorov

parni petak

Mentorov parni petak zamišljen je kao događaj koji osvjetljava kreativni doprinos filma u psihoterapiji, prepoznat sredinom 90-tih godina prošlog stoljeća. Susreti se odvijaju petkom uvečer u prostoru udruge Mentor, a namijenjeni su svima koji se u ugodnom okruženju žele družiti i zabaviti, bolje razumjeti sebe i druge, i naravno, vole film kao medij komunikacije.

Parni petak počinje projekcijom filma koji je posebno odabran, s određenom tematikom, kako bi gledatelje potaknuo na razmišljanje o temi ispričanoj kroz filmsku priču i filmske likove, što omogućuje distancu od životne stvarnosti, ali ujedno i nudi mogućnost nove percepcije osobnih iskustava kroz identifikaciju s pričom i likovima.

Nakon projekcije u grupi se razgovara o doživljaju filma, filmske priče i likova kroz prizmu probuđenih emocija, asocijacija i osobnih interpretacija viđenog. Grupne diskusije vodi mr.sc. Igna Brajević-Gizdić, spec. psihijatrije, Mentorova članica i stručna suradnica.

Parni petak započinjemo sa projekcijom filma Put oslobođenja, koji će se prikazati u petak 28.03.2014. u 19:30 u prostoru udruge Mentor.

U petak, 11.04.2014. u 19:30h, ćemo gledati i raspravljati o filmu Odlasci

U petak, 24.10.2014. u 19:00, gledat ćemo film La grande bellezza

Svoje mjesto petkom u Mentoru rezervirajte na tel. 786-245 svakim danom od 9:00-13:00h ili putem e-maila mentor.split@gmail.com uz uplatu od 20,00kn s naznakom „donacija za Mentorov parni petak“.

Veselimo se Vašem dolasku 🙂