Međunarodni dan volontera

5. prosinca svake godine obilježavamo Međunarodni dan volontera! Cilj obilježavanja jest učiniti sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Udruga Mentor od samog osnutka uključuje volontere u svoj rad. U 2017. godini započeli smo s provedbom dvaju projekata za roditelje (“Iskra” i “Iskra Plus”) te dvaju projekata za djecu i mlade (“EVO – Edukacija voditelja mladih” i “Snaga je u meni”) čijoj uspješnoj provedbi doprinose i naši volonteri! Volonteri nam pomažu u provođenju predavanja, radionica, grupne podrške, u evaluaciji provedenih aktivnosti, vode pomoć u učenju za djecu, osmišljavaju nove aktivnosti. Daruju nam svoje vrijeme i na tome smo im beskrajno zahvalni!

Projekt “EVO – Edukacija voditelja mladih” uključuje i nove volonterske snage – kroz njega educiramo i ohrabrujemo mlade ljude za aktivno sudjelovanje u društvu. Za 11 mladih, učenika Graditeljsko – geodetske tehničke škole Split, sutra će se održati prva edukativna radionica na kojoj će učiti o rizičnim ponašanjima. Nakon završenog ciklusa od 8 radionica, bit će spremni za prenošenje važnog znanja mlađim kolegama i za poticanje promjene u zajednici kroz različite volonterske aktivnosti! Veselimo se svježim idejama mladih volontera i s nestrpljenjem očekujemo prve zajedničke aktivnosti!

*Projekt “EVO – Edukacija voditelja mladih” provodi se uz financijsku potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. U njemu sudjeluju učenici škole partnera u provedbi, Graditeljsko – geodetske tehničke škole Split, ali su u njegovu provedbu pozvani svi zainteresirani! Ako nam se želiš pridružiti slobodno nas kontaktiraj, čekamo te! (021/786-245, mentor.split@gmail.com).