Filmska večer za roditelje

Pozivamo vas da nam se pridružite na filmskoj večeri za roditelje! U srijedu 12.9. u 18h gledat ćemo film “Bez ljubavi” (2017.) ruskog režisera Andreja Zvjaginceva. Uz film vas očekuju kokice i druge grickalice, a nakon filma diskusija o pogledanom. Diskusiju će voditi naša suradnica mr. sc. Igna Brajević Gizdić, dr. med., spec. psihijatrica s kojom ćete imati priliku razmisliti o temi roditeljstva na malo drugačiji način.

Ciklus filmskih večeri održava se u sklopu projekta za roditelje „Iskra“ koji ima za cilj učinkovitije usklađivanje profesionalnog i obiteljskog života, a financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Zbog ograničenog broja mjesta, molimo vas da najavite svoj dolazak putem e-maila: mentor.split@gmail.com ili pozivom na broj 021/786-245. Više informacija o projektu pronađite ovdje. Vidimo se!

O filmu: Boris (Rozin) i Ženja (Spivak) davno su se prestali voljeti. Oboje imaju preljubničke veze, jedno drugog jedva mogu podnijeti, a jedina zapreka za razvod je činjenica što Boris radi za poduzetnika pravoslavnog fanatika koji razvedenim zaposlenicima daje otkaz. Par dan provodi s novim partnerima, a kad su podvečer zajedno, nanovo se glože. Te svađe se zbivaju pred očima i ušima sina Alekseja (Novikov), zapostavljenog i plahog osmoškolca. Supružnici žele nove živote, Aleksej im je očita smetnja, a od njega to jedva i skrivaju. Stvari se, međutim, zapetljaju kad jednog zimskog jutra Aleksej – naprosto nestane.

https://www.youtube.com/watch?v=NXXuxanaL3Q