Obavijest

Vanjska evaluacija projekta

U lipnju ove godine, u sklopu projekta “Iskra”, financiranog od strane Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske (dalje u tekstu Ured), Mentor je proveo vanjsku evaluaciju navedenog projekta kroz pet godina provedbe.

[collapse id=”collapse_76″]
[citem title=”Pročitaj” id=”citem_48″ parent=”collapse_76″]

Udruga za građansko obrazovanje i društveni razvoj – DIM Zagreb, koja ima višegodišnje iskustvo rada na razvojnim projektima kroz mrežu suradnika i aktera na području društvenog razvoja, utvrdila je opseg vanjske evaluacije, koju je provela stručna suradnica DIM-a Nataša Škrbić, konzultantica za javni i neprofitni sektor iz Zagreba sa višegodišnjim iskustvom monitoringa i evalucije kao i razvoju programa društvenog razvoja (CV evaluatorice dostupan na LinkedIn mreži).

Vanjskom evaluacijom projekta, a kroz procjenu ukupnog utjecaja projektnih aktivnosti u okviru projekta „Iskra“, unaprijedili smo provedbu programa prevencije ovisnosti što je bio jedan od osnovih ciljeva natječaja Ureda. Isto tako, podigli smo razinu kvalitete projekta te doprinijeli kvaliteti rada udruge općenito, identificirali naučene lekcije te formulirali preporuke za nastavak djelovanja udruge. Ojačali smo suradnju među građanima i građankama, stručnjacima, lokalnom samoupravom i medijima u području prevencije ovisnosti s nastojanjem da se „Iskra“ i među širom populacijom identificira kao kvalitetan, evaluiran i učinkovit program prevencije.

Uz pomoć donatora, suradnika i korisnika nastaviti ćemo razvijati i implementirati ovaj projekt i težiti k uvođenju certifikata kvalitete kojim Ured i Europski centar za praćenje droga i ovisnosti o drogama (EMCDDA) jamče učinkovitost i kvalitetu programa i koji bi kasnije trebao omogućavati prioritet pri financiranju od strane tijela državne uprave i jedinica lokalne i regionalne (područne) samouprave, te detektiranje i predlaganje primjera dobre prakse iz Republike Hrvatske u Portal najboljih praksi EMCDDA-a.

Evaluacijski izvještaj preuzeti OVDJE.


[/citem]
[/collapse]