Besplatne radionice za roditelje

Iskra

U četvrtak, 04. prosinca 2014., održali smo predavanje na temu „Izazovi roditeljstva“, roditeljima učenika 8. razreda OŠ Blatine-Škrape. Predavanje se održalo u sklopu projektnih aktivnosti projekta Iskra, financiranog od strane Ministarstva socijalne politike i mladih, a koji se izvodi u suradnji sa OŠ Blatine-Škrape i OŠ Split 3 iz Splita.
[collapse id=”collapse_62″]
[citem title=”Pročitaj” id=”citem_34″ parent=”collapse_62″]

Procesom razumijevanja položaja suvremene obitelji koja je suočena sa brojnim izazovima i nerijetko vrlo visokim očekivanjima kao i razumijevanja kompleksnosti pojave svih oblika rizičnih ponašanja, razvili smo sveobuhvatni prevencijski program koji uključuje jačanje roditeljskih kompetencija, te skretanje pozornosti roditelja na važnost roditeljske uloge u prevenciji rizičnih ponašanja.

Po završetku ciklusa predavanja, planiran je ciklus edukativnih radionica za roditelje učenika viših razreda spomenutih škola suradnica na projektu. Radionice su namijenjene roditeljima koji žele raditi na svojim stavovima i uvjerenjima, kao i na samoprocjeni vlastitog ponašanja i osjećaja osobnog zadovoljstva. Između ostalog, roditelji će osvijestiti činjenicu da svojim ponašanjem i osobnim primjerom mogu biti uvjerljivi model mladima, izabirući i podržavajući zdrave stilove življenja i gradeći kvalitetne odnose u obitelji i okolini. Roditelji koji su spremni raditi na sebi prihvaćaju da je u današnjem okruženju potrebno učiti i uvježbavati vještine koje će pomoći uspješnijem ostvarivanju odgojnih ciljeva.

Radionice će se održavati u poslijepodnevnim satima, svaka dva tjedna, u prostorijama OŠ Blatine-Škrape. Prva radionica će se održati u ponedjeljak, 09. veljače u 18h.

 

Teme radionica:

Kako uspješno zadovoljiti osnovne potrebe u krugu obitelji
Kako učinkovito komunicirati sa djetetom
Kako razvijati samosvijest i samopouzdanje djeteta
Kako postaviti granice u odgoju
Kako uspješno riješiti sukob
Kako razvijati odgovorno ponašanje djeteta

 

Zainteresirane roditelje molimo da se jave u Udrugu Mentor na 021/786-245


[/citem]
[/collapse]