Besplatne radionice za roditelje

Iskra

Danas, 09.02.2015. godine u 18h, počinjemo sa radionica za roditelje – škola roditeljstva. Ciklusom radionica, roditelji će imati mogućnost razviti znanja i vještine potrebne za kvalitetne uzajamne obiteljske odnose i podršku djeci u periodu odrastanja. Radionice se održavaju u sklopu projekta „Iskra“, koji je financiran od strane Ministarstva socijalne politike i mladih, a provodi se u suradnji sa OŠ Blatine-Škrape i Split 3.
[collapse id=”collapse_63″]
[citem title=”Pročitaj” id=”citem_34″ parent=”collapse_63″]

Procesom razumijevanja položaja suvremene obitelji koja je suočena sa brojnim izazovima i nerijetko vrlo visokim očekivanjima kao i razumijevanja kompleksnosti pojave svih oblika rizičnih ponašanja, razvili smo sveobuhvatni prevencijski program koji uključuje jačanje roditeljskih kompetencija, te skretanje pozornosti roditelja na važnost roditeljske uloge u prevenciji rizičnih ponašanja.

Radionice su namijenjene roditeljima koji žele raditi na svojim stavovima i uvjerenjima, kao i na samoprocjeni vlastitog ponašanja i osjećaja osobnog zadovoljstva. Između ostalog, roditelji će osvijestiti činjenicu da svojim ponašanjem i osobnim primjerom mogu biti uvjerljivi model mladima, izabirući i podržavajući zdrave stilove življenja i gradeći kvalitetne odnose u obitelji i okolini. Roditelji koji su spremni raditi na sebi prihvaćaju da je u današnjem okruženju potrebno učiti i uvježbavati vještine koje će pomoći uspješnijem ostvarivanju odgojnih ciljeva.

Radionice će se održavati u poslijepodnevnim satima, svaka dva tjedna, u prostorijama OŠ Blatine-Škrape. Prva radionica će se održati u ponedjeljak, 09. veljače u 18h.

 

Teme radionica:

Kako uspješno zadovoljiti osnovne potrebe u krugu obitelji
Kako učinkovito komunicirati sa djetetom
Kako razvijati samosvijest i samopouzdanje djeteta
Kako postaviti granice u odgoju
Kako uspješno riješiti sukob
Kako razvijati odgovorno ponašanje djeteta

 

Zainteresirane roditelje, molimo da se jave u Udrugu Mentor na 021/786-245


[/citem]
[/collapse]