Otvorene prijave za edukaciju “MOVE”

“MOVE – savjetodavni rad s mladima rizičnih ponašanja“ je projekt edukacije i pružanja podrške stručnjacima koji rade s mladima s općim ciljem smanjenja pojavnosti eksperimentiranja i konzumiranja legalnih i ilegalnih sredstava ovisnosti te razvoja bihevioralnih ovisnosti od strane mladih na području Splitsko – dalmatinske županije.

U sklopu projekta stručnjaci (djelatnici stručnih službi osnovnih i srednjih škola, stručni djelatnici ustanova socijalne skrbi te stručni djelatnici organizacija civilnog društva koji se bave prevencijom ovisnosti) proći će „MOVE“ edukaciju koja se temelji na iskustvima iz različitih terapijskih koncepata o promjeni stavova i ponašanja koje prilagođava u kratke savjetodavne razgovore, a namijenjena je stručnjacima koji se u svom radu susreću s mladima rizičnog ponašanja.

“MOVE” predstavlja oblik savjetovanja koji u kratkom vremenskom periodu daje dobre rezultate i koji se može primjenjivati u različitim situacijama. Edukacija se provodi tijekom tri dana u 12 modula, za grupu od 12 korisnika.

Sudjelovanjem u trodnevnoj edukaciji korisnici, djelatnici stručnih službi osnovnih i srednjih škola, stručni djelatnici ustanova socijalne skrbi te stručni djelatnici organizacija civilnog društva koji se bave prevencijom ovisnosti , povećat će znanja i vještine za vođenje kratkih savjetodavnih razgovora s mladima rizičnih ponašanja. Upoznat će se s transteoretskim modelom promjene ponašanja te steći vještine za postupanje u slučaju otpora. Osvijestit će osobne stavove o konzumaciji droga koji mogu blokirati savjetodavni razgovor te razumjeti dinamičnost procesa promjene ponašanja i motiviranost za promjenu. Korisnici će također steći vještine potrebne za redukciju ambivalencije i jačanje motiviranosti za promjenu ponašanja, razviti empatijske strategije u vođenju savjetodavnog razgovora i vještine potrebne za jačanje odgovornosti i donošenje odluke o promjeni ponašanja. Razumjet će pojam diskrepancije i razviti vještine za otkrivanje i integriranje diskrepanci u savjetodavnom razgovoru.

Podršku u primjeni stečenih znanja i vještina u svakodnevnom radu s mladima, korisnici će primiti putem organiziranih booster grupnih podrški koje će se periodično održavati u prostoru udruge Mentor.

Edukacija će se održati od 11.10. do 13.10.2019. u hotelu Svpetrvs u Supetru na otoku Braču.

Sudjelovanje na edukaciji, put, smještaj i hrana besplatni su za sve sudionike.

Prijave traju od 27.08. do 15.09. nakon čega ćemo (do 20.9.) odabrane sudionike obavijestiti putem e-maila. Prijavnica se nalazi ovdje.

Projekt se provodi uz financijsku podršku Grada Splita.