Iskra Plus: Održana prva radionica

U srijedu, 8.11. održana je prva radionica za roditelje u sklopu projekta “Iskra Plus”. Tema radionice bila je “Kako razvod izgleda u očima djeteta? I kako razvod utječe na odnos roditelj – dijete?” Sudionici su se međusobno upoznali i iskazali svoja očekivanja od radionice, voditeljica, grupe i samih sebe. Kroz interaktivnu vježbu uvedeni su u temu ovogodišnjeg ciklusa radionica, a zatim im je prezentirana tema prve radionice. Izlaganjem na temu “Razvod u očima djeteta” roditeljima su teoretski približena psihološka i emocionalna pitanja u razvodu koja im mogu pomoći da se bolje nose s promjenama i pruže djeci odgovarajuću potporu.

Projekt “Iskra Plus” projekt je podrške roditeljima, koji se provodi već četvrtu godinu za redom u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Split. Ovogodišnji projekt usmjeren je na roditelje koji su u postupku razvoda braka ili su nedavno razvedeni te im je potrebna podrška u obavljanju roditeljske uloge. Projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a provodit će se do listopada iduće godine.

Za sve informacije o projektu i načinima uključivanja u njegove aktivnosti, slobodno nas kontaktirajte: tel – 021/786-245, e-mail – mentor.split@gmail.com.