„Iskra“ je projekt podrške roditeljima u lokalnoj zajednici s ciljem jačanja njihovih vještina potrebnih za uspješno usklađivanje obiteljskog i profesionalnog života te obavljanje roditeljske uloge. Roditelji se uključuju na cikluse radionica kroz koje se potiče razvoj vještina potrebnih za učinkovito usklađivanje njihovih uloga – vještine upravljanja vremenom, vještine kvalitetne komunikacije, tehnike opuštanja i upravljanja stresom.

Aktivnosti: 

– Informativna motivacijska predavanja

– Edukativne radionice za roditelje s temama:

– 9 radionica autogenog treninga (autosugestijom i predočavanjem (topline, težine i sl.) postiže se stanje psihičke i fizičke opuštenosti, ravnoteže i mira, te se oslobađamo napetosti)

– Individualno savjetovanje s voditeljicama radionica po potrebi sudionika

U 2021. projekt se provodi dvanaesti put, uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Projekt se provodi u partnerstvu sa Osnovnom školom o. Petra Perice, Makarska; Osnovnom školom Tučepi i II. Gimnazijom Split.

Projektne aktivnosti besplatne su za sve sudionike, a organiziraju se periodično u prostoru udruge, prostorijama partnerskih škola ili online. Za uključivanje u sve aktivnosti potrebna je prethodna prijava na 021/786-245, mentor.split@gmail.com ili preko društvenih mreža.